Renner Reint

Als je lacht, ga je sneller 

Hardlopen is voor mij een belangrijke basis in mijn leven. Het houdt mij in een goede conditie, waardoor ik in alle opzichten scherp kan blijven. Dat doe ik al ruim 40 jaar. Vanaf 1984 ben ik lid van Atletiekvereniging De Gemzen uit Heerde.

Mijn inspiratie voor het hardlopen haal ik onder andere uit Runner's, Prorun en Sportrusten. Van Sportrusten gebruik ik met name de inzichten rondom periodiek vasten en ademhaling.Sinds 2022 loop ik ook met onze dochter Dian. Naast de vele hardloopmaatjes die ik bij Atletiekvereniging De Gemzen heb, is dit wel een van mijn mooiste loopervaringen van de laatste jaren. Inmiddels hebben we samen twee marathons gelopen en diverse halve marathons en 10 kilometer wedstrijden.

Onstwedder Omloop en de Vechtloop

1 juli 2024

In de maand juni was het weer volop genieten tijdens diverse hardloopwedstrijden. Naast de jubileumloop en Lenteloop was er op 19 juni jl. de Munnikenslagloop in Rouveen. Deze loop bestaat al sinds 1985 en had ik nog nooit gelopen. Daarnaast past deze loop mooi in de rij voor de 12 provinciesmedaille en kon ik de provincie Overijssel afvinken in de categorie 10 km. Met een tijd van 49.40 bleef ik weer mooi onder de grens van 50 minuten. Op 30 juni jl. was er een 10 km. in Weesp: de Vechtloop. Er was een mooie route uitgezet in de kern van Weesp en langs de Vecht met een unieke startlocatie: vanuit de paardenbak in manege Bleijenberg, hoe leuk is dat. Vanwege de hoge temperaturen zijn we rustig gestart om uiteindelijk in een tijd van 53.14 te finishen.

De maand juli zijn we goed van start gegaan met de Onstwedder Omloop. Dit was een 10 km wegwedstrijd, opgebouwd uit vier rondjes van 2,5 km. Na twee rondjes zat het tempo er goed in en kon ik Dian hazen naar een persoonlijk record: 51.48. En we hebben we twee provincies op de 10 km. afgevinkt!

AFAS Kasteelloop de Haar

23 juni 2024

Deze dag mocht ik weer een halve marathon met Dian lopen. Het was opnieuw een warme zondag om te hardlopen. Bij de start om 9.30 uur was het al ruim boven de 20 graden en liep de temperatuur snel op naar 25 graden en meer. Dus vanaf het eerste begin zijn we rustig van start gegaan en kwamen we op een eindtijd uit van 2.05.48. En Dian kon weer een medaille bijschrijven voor de 12 provincies!

De 40e Lenteloop in Papendrecht

8 juni 2024

Sinds 2023 doe ik mee aan de 12 provincies medaille van Prorun. Dian is ook besmet geraakt met dat virus, dus proberen we zo veel mogelijk dit samen te doen. Op 8 juni jl. lukte dat niet en heb ik alleen de Lenteloop gelopen. Helaas was de route gewijzigd en moesten we twee keer dezelfde ronde van 5 km. lopen. Ondanks de redelijke warme weersomstandigheden, wist ik deze keer weer onder de 50 minuten te blijven. Met een eindtijd van 48:28 was ik zeer tevreden!

Jubileumloop Atletiekvereniging De Gemzen

1 juni 2024

Dit jaar bestaat Atletiekvereniging De Gemzen 75 jaar. Om dit jubileum te vieren worden er diverse actviteiten georganiseerd, waaronder de figuurloop. Het was een gezellige en recreatieve duurloop van bijna 14 kilometer. De foto's spreken voor zich.

HJK Loop 

19 mei 2024

De HJK-loop staat voor de Hendrik-Jan Korterinkloop. Het is een herdenkingsloop ter nagedachtenis aan ons hardloopmaatje, die op 6 april 2020 op bijna 65-jarige leeftijd is overleden. Elk jaar wordt rond zijn verjaardag (15 mei) een herdenkingsloop georganiseerd. We lopen dan vanaf zijn geboorteplaats en ouderlijk huis in Rouveen naar Wezep. Die afstand is ruime een halve marathon en wordt door een grote groep wandelend gedaan en een kleinere groep gaat hardlopen. Voor de atleten die een kortere afstand willen lopen, starten we aan de Turfmarkt in Zwolle. Dit jaar was het een bijzondere editie, aangezien ik deze loop voor het eerste met Dian heb gelopen. Dan realiseer je meteen wat het verlies van een dierbare met je doet.